Tamara Dragović

Instruktorka IAIM masaže za bebe

Ko sam ja? To je jedno vrlo složeno pitanje koje se i sama često pitam.

Zovem se Tamara Dragović i moje uloge su razne.

Pre svega ja sam Mašina i Sofijina mama i to je moja najdraža i najteža uloga.

Visoko senzitivna sam osoba i nekada moja “mana“ postaje moja ogromna snaga kroz osećaj, duboko razumevanje i empatiju za druge isto tako duboko promišljanje čoveka kroz umetnost koju stvaram.

Ja sam umetnica, bavim se fotografijom i filmom, ali i moje teme kroz umetnost su posvećene čoveku i njegovom mestu u društvu. Kada sam postala mama moje teme su uglavnom posvećene mentalnom zdravlju dece i roditelja.

Završila sam kameru na Beogradskoj školi dokumentarnog filma DUNAV FILM ali nisam još diplomirala na FDU.

Kada sam prvi put postala mama prvi dodir sa mojoj bebom mi je promenio život isto tako suočila sam se sa mnogim stvarima koje nisam razumela, o kojima niko nije pričao a stari saveti su mi nisu bili prihvatljivi.

Shvatila sam da umetnost previše kasno i sporo menja svet i rešila sam da počnem od početka. Kako sam masirala svoju decu i osetila sve blagodeti osećala sam da je to najbolji način za roditelje i najdragoceniji za bebe. Postala sam 2014. godine instruktorka međunarodne asocijacije za masažu beba po programu IAIM-a, edukovala sam se dalje kako su moje cure rasle i ja shvatala šta nam je kada potrebno kako rastemo. Zatim instruktorka za masažu dece po programu MIPS-a i RELAX KIDS trener.

Posvećena sam dodiru, razumevanju beba i edukaciji roditelja kroz radionice da se što bolje povežu sa svojim bebama jer je to kapital za ceo život. Sve što radim duboko je posvećeno želji da svet bude bolje mesto za sve nas. Trenutno živim i radim u Oslu u Norveškoj.

Tamara

Roditeljstvo se menja

Decu moramo drugačije pripremiti za svet, od onog kako su nas pripremali. Zakoračite u roditeljstvo budućnosti.