Ivana Muškinja

Voditeljica Familylab Srbija, specijalista psihosocijalnog pristupa u socijalnom radu, porodični psihoterapeut

Ja sam Ivana Muškinja, radoznala, introvertna, nemirnog duha, večiti tragač za smislom.

Nakon trinaest godina rada u predškolskoj ustanovi na mestu socijalnog radnika, pre par godina dala sam sebi vetar u leđa i uplovila u neke nove poslovne ali pre svega životne poduhvate.

Tada sam dala sebi dozvolu da krojim život po svojoj meri i sad vodim organizaciju koju je osnovao danski porodični psihoterapeut Jesper Jul i koja se zove Familylab Srbija.
To je moje sigurno i kreativno mesto u kom kroz rad porodičnog psihoterapeuta pomažem drugima, a ujedno i ja učim kako u praksi žive vrednosti poput: odgovornosti, integriteta, autentičnosti i ravnopravnog dostojanstva.

Sa ličnim granicama nisam oduvek bila na „ti“. I baš zato je to polje mog rada koje najviše volim, koje me frustrira i u kom najviše rastem. O ličnim granica učim kroz moj rad sa roditeljima, porodicama ali i vaspitačima, učiteljima i nastavnicima kroz seminare i edukacije koje vodim. Ali kroz odnose sa mojom decom i ljudima koji su mi bliski.

Svoj rad stalno nadograđujem brojnim edukacijama ali i „brusim i poliram“ kroz kontinuiran supervizijski i lični razvoj. Najbolje se osećam u radu sa pojedincima i malim grupama. Iskreno sam zainteresovana za jedinstvenost svakog čoveka sa kojim radim, empatična, duhovita i direktna. Ne verujem u recepte u vaspitanju već u jako odnos koji je hranjiv i lekovit za sve nas.

Ivana

Ivana Muškinja
Ivana Muškinja

Roditeljstvo se menja

Decu moramo drugačije pripremiti za svet, od onog kako su nas pripremali. Zakoračite u roditeljstvo budućnosti.